Ennek egyik formája ez a kínai csirkemell, amit akár kétféleképpen is tálalhatunk.
Hozzávalók:
1 kicsontozott csirkemell csíkokra vágva
6 ek Nutri free mpp
3 ek kukorica keményítő
1 egész tojás
1 kk só
1 1/2 tk sütőpor
víz
olaj a sütéshez
Mázhoz:
3 ek méz
1-2 ek ketchup
1-2 ek szezámmag
ízlés szerint chilipor
A lisztet, keményítőt, sót elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A sütés során kell még víz, mert a tészta folyamatosan sűrűsödik.
Az olajat megmelegítjük egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben, a felcsíkozott húst belemártjuk a tésztába és közepes hőfokon megsütjük az olajban. Szép arany barnára süssük.
Közben elkészítjük a mázat: Egy kisebb tálba kimérjük a mézet, ízlés szerint teszünk bele ketchupot, chiliport és szezámmagot. A kisült húst megforgatjuk a mázban. Hagyhatunk máz nélkül is, ha valaki nem szeretné azzal enni.
Párolt rizst és párolt zöldséget kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése