2017. június 17., szombat

Kínai mézes-ketchupos-szezámmagos csirkemell rizzsel és párolt zöldségekkel

Szeretünk kitörni a hétvégi kötelező rántott hús körből. Sokszor készítem más formában a csirkemellet, így nem unjuk meg és különleges ízekkel találkozunk.
Ennek egyik formája ez a kínai csirkemell, amit akár kétféleképpen is tálalhatunk.


Hozzávalók:

1 kicsontozott csirkemell csíkokra vágva
6 ek Nutri free mpp
3 ek kukorica keményítő
1 egész tojás
1 kk só
1 1/2 tk sütőpor
víz
olaj a sütéshez

Mázhoz:

3 ek méz
1-2 ek ketchup
1-2 ek szezámmag
ízlés szerint chilipor

A lisztet, keményítőt, sót elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk. A sütés során kell még víz, mert a tészta folyamatosan sűrűsödik.
Az olajat megmelegítjük egy nagyobb lábosban vagy serpenyőben, a felcsíkozott húst belemártjuk a tésztába és közepes hőfokon megsütjük az olajban. Szép arany barnára süssük.
Közben elkészítjük a mázat: Egy kisebb tálba kimérjük a mézet, ízlés szerint teszünk bele ketchupot, chiliport és szezámmagot. A kisült húst megforgatjuk a mázban. Hagyhatunk máz nélkül is, ha valaki nem szeretné azzal enni.
Párolt rizst és párolt zöldséget kínálunk hozzá.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...