2017. június 20., kedd

Pudinggal töltött mini kalács Orgran gluténpótlóval :)

Kipróbálásra kaptam az Orgran gluténpótlóját. A neten találtam ezt a receptet itt, kis változtatással átalakítottam gluténmentesre.
Nagyon jól kezelhető, lágy, de mégsem szakadós tésztát kaptam a gluténpótló használatával.


Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg Nutri free mpp
15 dkg Glutenix foszlós kalács
8 dkg Orgran gluténpótló
3 tojássárga
10 dkg cukor
2 dl olaj
2,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő

Krém:
2 cs gm vaníliás puding
5 dl tej
5 ek cukor
10 dkg vaj

Tetejére:
1 tojássárga
1 cs vaníliás cukor
1 ek tej

A tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt, a keverőtálba kimérjük a többi hozzávalót az olaj kivételével. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, majd a dagasztószárral elkezdjük dagasztani. Folyamatosan öntjük hozzá az olajat. Lágy, puha, fényes tésztát kapunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd egy nagy téglalapra kinyújtjuk kb 6-7 mm vastagra. Felvágjuk pizzavágóval kb. 20 hosszú csíkokra, 20 db csíkot kapunk. Kettéhajtjuk és 3x megcsavarjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával és vaníliás cukorral. Fél órát pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Betesszük sülni, kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot, kihűtjük majd belekeverjük a vajat. Habzsákba töltjük és a kihűlt kalácsokat kettévágva megtöltjük. Porcukorral megszórjuk.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Császár zsemle

A napokban kaptam meg a kis műanyag kütyüt, amivel könnyen elkészíthetjük a császár zsemle hagyományos formáját. Most volt egy kis időm kipr...