Ma pizzanapot tartottunk, ezúttal Mester házi kenyérlisztből készítettem.
Nagyon finom ropogós szélű pizzát sütöttem :)
Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
2 dkg friss élesztő
kb. 4,5 dl langyos tej
4 ek olaj
1 tk só
A feltéthez:
paradicsomszósz
fűszerek
szalámi, bacon, sonka
sajt
paradicsom
1 dl langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt, kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót. A felfutott élesztőt beleöntjük a liszthez, elkezdjük dagasztani, majd közben folyamatosan adagoljuk hozzá a folyadékot. Utoljára az olajat dagasztjuk bele. Letakarva fél órát pihentetjük, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, rizsliszten átgyúrjuk a tésztát, majd adagokra osztjuk tetszés szerint, én most ketté vettem a tésztát. Kinyújtjuk tepsi méretűre, max 1cm vastagra (ki hogy szereti). Betesszük a sütőbe 5 percre, kivesszük ha lejárt az idő, 220 fokra átállítjuk a sütőt. A pizzát megkenjük paradicsomszósszal, ízlés szerint teszünk rá feltétet, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése