Szeretjük a halat, nemcsak karácsonykor, hanem egész évben rendszeresen eszünk. Napok óta az angolok kedvenc fish and chips-e járt a fejemben, így most ezt készítettem el ebédre.
Hozzávalók:
80 dkg tőkehalfilé
20 dkg rizsliszt
1 cs sütőpor
1 tk só
2 tojássárga
cayenne
törött bors
chili
170-200 ml gm sör vagy szénsavas kristályvíz
kukoricakeményítő a panírozáshoz
hasábra vágott burgonya
olaj a sütéshez
A halat papírtörlővel itassuk le, a lisztet mérjük ki egy tálba, keverjük el benne a sót és a fűszereket ízlés szerint. A tojássárgát tegyük hozzá, majd a folyadékot folyamatosan adagoljuk hozzá és keverjük el habverővel csomómentesre. A keményítőben forgassuk meg a szeleteket, majd mártsuk bele a masszába. Forró bő olajban süssük 5-6 percig aranyszínűre.
Süssük ki a hasábburgonyát és tálaljuk. Adhatunk hozzá tartármártást is.
Én most sütöttem édesburgonyát is, de az elfogyott amíg a hal sült 😆
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése