Az örök kedvenc
Lehet kerek, vagy hosszúkás, csokis tetejű Ekler fánk, esetleg hattyú alakú, mi nagyon szeretjük a KÉPVISELŐ FÁNK-ot :)
A tészta elkészítése nem túl bonyolult, inkább a sütés igényel némi figyelmet.
A recept:
20 dkg Nutri free mpp (kenyérliszt) működik schar C-vel is!
200 ml víz
10 dkg vaj vagy margarin
5 db egész tojás (M)
A vizet a vajjal feltesszük melegedni, közben kimérjük a lisztet. Ha elolvadt a vaj, akkor egyszerre beleöntjük a lisztet, elkeverjük, ahogy elválik a lábos falától már félre is húzzuk a tűzhelyről.
A tojásokat egyenként adjuk hozzá és alaposan elkeverjük, én kézi mixerrel szoktam. Ezután formától függően, vagy kanállal teszünk kisebb halmokat sütőpapíros tepsire, vagy habzsákba tesszük a tésztát és formázva kinyomjuk.
Egy órát pihentetjük a tepsin, bemelegítjük a sütőt 200 fokra, 10 percig sütjük, majd 190 fokra állítjuk a sütőt és még 15 percig sütjük. Tilos a sütőt kinyitni! A sütési idő sütőnként változhat, figyeljük a tésztát, ha szépen megemelkedett és aranybarna színe van, akkor kész.
Krém:
1 cs gm vaníliás puding elkészítve
tejszínhab
Ekler fánk esetén a tetejét bevonjuk csokoládéval
Jó étvágyat kívánok! :)
Szeretném kérdezni, hogy Schar mix liszttel is müködne-e és milyen másnap? Zárt dobozba kell-e tárolni, hogy másnap is ehető legyen?
VálaszTörlésKedves Érdeklődő! Mix it-el még nem próbáltam, de nagy valószínűséggel működik azzal is. Esetleg lehet, hogy elég lesz 4 tojás is hozzá. Nem kell lezárt dobozba tenni, én csak egy konyharuhával szoktam letakarni. Nem töltöm meg előre, sokszor vittem a munkahelyemre "másnaposan" és eddig nem volt panasz :)
VálaszTörlésKedves Angelika! Nagyon örülök a receptednek. Már első alkalom tól Schar Farina liszttel készítem recepted alapján. Üdv! Adri
VálaszTörlésKedves Adri! Örülök, hogy bevált a recept :)
Törlés